Hogyan segít a világmindenség, ha valamit végre elhatározol

Hogyan segít a világmindenség, ha valamit végre elhatározol

2016. 06. 29.

toy-791265_1280.jpg

nem hiszek a fogyókúrákban, a reality showkban, a kártyajósokban, a kéretlen tanácsokban és könnyen jött dolgokban.

de amiben hiszek, abban nagyon hiszek. hiszek az önfejlesztésben és az újraprogramozás lehetőségében, hiszek a KÜLÖNLEGESSÉGEMBEN, hiszek mások KÜLÖNLEGESSÉGÉBEN, hiszek az emberekben és abban, hogy minden pontosan ott van, ahol lennie kell. a világ sokszor gonosz és kegyetlen hely, de az esetek nagy részében mi emberek tesszük azzá. mást okolunk a kialakult félelmeink miatt, s mivel félünk csak támadunk és haragszunk. és közben egyszer sem állunk meg megkérdezni magunktól, hogy MI MIT RONTUNK EL. óriási lépés odaáig eljutni, amikor már végre, nem másokat és a körülményeket okolod a dolgokért, hanem ráébredsz, hogy baromira RAJTAD MÚLIK MINDEN!

 

ha folyton elakadsz valahol, állj neki felderíteni a miértjeit! miért akadok el? mikor akadok el? hogyan történik? mi előzi ezt meg? van-e erre egyfajta sablon?

mindig ugyanaz történik a párkapcsolataidban? mindig a másikra fogod, hogy mert ez is olyan volt, az is ilyen volt, mind ilyen, hülye az összes? mi lenne, ha inkább a saját szemszögedből néznéd a történéseket. mit tettem én, ami rosszat tett a kapcsolattal? miért tettem? többször megtörtént?

minden munkahelyeden hülye a főnököd? idegesít? igazságtalan veled? miért van ez? miért idegesít? mi az a tulajdonsága, ami a legjobban zavar? benned megvan ez a tulajdonság?

ez a sok fura és nehezen megválaszolható MIÉRT nagyon előbbre tud vinni. én a sok miértemből párat már elég stabilan meg tudok válaszolni, s ezekkel a válaszokkal sokmindent megértettem az életemben. évek munkája! a megértés pedig – ha akarod, ha nem – elfogadáshoz vezet. az pedig maga a megnyugvás. és ez nem feladást vagy beletörődést jelent. az elfogadás egy olyan fajta csoda, ami megérteti veled, hogy valaminek úgy kell lennie, ahogy van, vagy valakinek olyannak kell lennie, amilyen, de ezzel rád nincs hatással.

te attól még élheted a saját kis életedet.

megengedheted magadnak, hogy más légy, hogy különc és/vagy KÜLÖNLEGES légy, anélkül, hogy mások véleménye befolyásoljon.

fontos, hogy megértsd:

MÁS VÉLEMÉNYE, AZ MÁS VÉLEMÉNYE. NEM A TIÉD!

és nem másokkal éled az életed, hanem magaddal.

szóval legyen már végre a saját véleményed a legfontosabb.

megéri megküzdeni ezért! tapasztalat.

ha már kezdesz egyenesbe jönni, kezded tisztán (vagy egyelőre még csak tisztábban) látni saját magad, akkor jöhet az az önmegvalósításnak nevezett csoda, ami annyi energiát szabadít fel, hogy egy kisebb világmegváltásra is elegendő lehet!

ha már tudod, hogy milyen formában vagy a legjobb önmagad és hogyan szeretnéd kifejezni, aki vagy; amikor már HISZEL MAGADBAN, a sorsodban, a missziódban … akkor mögéd áll az egész rohadtnagy univerzum! de minden! csak oda kell figyelned!

AZ ÉN PÉLDÁM:

kitaláltam, hogy írok egy könyvet, kiadatom és bemegyek a kedvenc könyvesboltomba és ott lesz a polcon és én megsimogatom a saját könyvem borítóját és kihúzom magam, mert ott és abban a pillanatban megértem és megérzem, hogy ALKOTTAM VALAMIT! hogy a sok kusza gondolatom összeállt valamivé és formát öltött!

ne gondoljátok, hogy bármi fogalmam van arról, hogy kell könyvet írni  honnan is lenne. sosem írtam.

DE: van azért pár könyv ezen a világon, szóval szerintem biztosan meg lehet oldani valahogy. ezért eldöntöttem, hogy EZ NEM LEHETETLEN! s mivel blogolok már ezer éve, gondoltam, kezdem ezzel, kis bejegyzésekkel, amikből majd valahogy egyszercsak több gondolat lesz és ebből kijön akár egy egész könyvnyi értelmes, segítő gondolat.

ezt eldöntöttem! és szerintem ez a legfontosabb lépés! hogy eldöntöd, hogy mit szeretnél! a többiben pedig segít az élet, vagy univerzum, vagy sors, vagy szerencse, vagy a csillagok. ki-ki hogyan hívja és miben hisz.

s, hogy ez hogy történik?

például így:

 • elkezdtem a blogot írni. még jó, hogy volt egy előző blogom, tudtam, hogy a wordpress.com lesz a nekem való hely. így is lett. adott volt.
 • a volt férjem egyik ismerőse megosztott egy bejegyzést, hogy online blogírásból tanfolyamot hirdet. megkaptam az infót és jelentkeztem is. mennyi ennek az esélye?
 • barátnőm talált egy blogot, ami pont a wordpress-es blogolásról szól – rohadtjó forrás és tippgyűjtemény és még csak kérnem és keresnem sem kellett.
 • a fotós (Erdős Juci) ismeri Novák Ákost, a Boldogás Projekt megálmodóját – beszélgetni kezdtünk fotózás közben. ennek eredménye: Ákos blogolt a KÜLÖNEGES vagyok-ról. szerintem tetszett neki.
 • Évivel felvettük a kapcsolatot a blog kapcsán – írt egy kommentet az egyik bejegyzéshez, hogy ő pontosan tudja, miről írok éppen, mert átélte, – megkértem, hogy mesélje el, hogyan valósította meg az álmát – a legolvasottabb bejegyzés lett ezidáig.
 • Évi egyik ismerőse író, aki ezáltal rátalált a blogomra és megihlette. köszönöm Császár Róbert.
 • ő már adott ki könyveket a PUBLIO-n. én is ott szeretném, majd ha eljött az ideje. biztos, hogy fordulhatok hozzá majd segítségért. vannak a témában tapasztalatai. nem véletlenül “futottunk össze” éppen MOST az életben.
 • a művész, – aki a tetoválásomat tervezte és kivitelezte – elvállalta, hogy illusztrálja a könyvemet! csak meg kellett kérdezni.
 • barátnőm magyar tanár, tud helyesírni. vállalta, hogy lektorál.
 • “véletlenül” a facebookon ráleltem a canva.com sablongyártó oldalra. szuperegyszerűen, gyönyörű és ingyenes sablonokat, feliratokat, bejegyzésképeket, facebook borítóképet stb. lehet készíteni. megtoldom egy kis photoshoppal (mert valamiért abban is jártas vagyok kicsit) és már kész is egy tökéletes kis műalkotás.
 • mostában találok rá olyan könyvekre a saját könyvespolcomon, amiket most kell elolvasnom: Elisabeth Gilbert nagy varázslata, László Móni én-márka építési tanácskönyve, Soma Mama Gésa egységben önmagammal … ezek a könyvek majd egy éve a birtokomban vannak, de eddig valamiért halogattam őket. miért? mert tudtam, amikor megvettem, hogy ezek nekem fontosak, de akkor még nem értem meg a tartalmukra. ha tavaly olvasom őket, nem is biztos, hogy értettem volna őket.

minden akkor és úgy történik, ahogy annak lennie kell. csak oda kell figyelni ezekre az “égi jelekre”! vannak, jönnek, segíteni akarnak, terelgetik az utad! mindegy mi a vallásod, kiben vagy miben hiszel, mit akarsz elérni az életben; mindegy, hogy párkapcsolati krízis miatt vesztetted el az utad vagy a munkádban vagy otthon vagy a VOLT fesztiválon … mindegy miért és hol vesztél el. ha elvesztél, kezdj el arra koncentrálni, hogy

MIT SZERETNÉL! MI TESZ BOLDOGGÁ! MIKOR ÉRZEL ÖRÖMÖT!

legyen ez az útmutatód! várj, gondolkodj, figyelj és lépj vagy maradj. a lényeg, hogy az öröm felé haladj!

2016. 06. 29. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr5212750722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.