Figyelem. Szeretet. Energia.

Figyelem. Szeretet. Energia.

2016. 08. 17.

nagyon figyelj oda, hogy mire irányítod a figyelmedet!
figyelj oda, hogy mire gondolsz!
aminek ugyanis kitüntetett figyelmet szentelsz, az nőni kezd körülötted, benned!
gondold csak végig …

 

ismerős, hogy fáj valamid és ez annyira leköti a figyelmedet, hogy csak arra a fájó pontra tudsz koncentrálni? mi történik ilyenkor? minden figyelmed és ezáltal MINDEN ENERGIÁD a fájdalomra összpontosít. minden mást megszűntetsz körülötted, csak a fájdalom létezik és egyre nagyobb és nagyobb lesz. ismerős, igaz?

végiggondoltam:

miért ne tehetnénk inkább ehelyett azt, hogy valami pozitív dologra fordítjuk a figyelmünket? lehetne? tehetnénk? igen és igen.

tesszük? hát nem.

energia

amint felmerül egy apró vagy egy óriási probléma, rögtön arra kezdünk el fókuszálni. pedig rettenetesen egyszerű a képlet:

ne gondolj a problémára, bízz az életben, hogy jó irányba terel és minden rendben lesz.

ha épp párkapcsolati gondokkal küzdesz és nem tudod, hogy mi legyen, szerinted segít az, ha megállás nélkül ezzel foglalkozol? ha erről beszélsz, erről írsz, ezen gondolkozol?
ha nem megy a munka, nem jön a tevékeny múzsa csókja, akkor az segít, ha folyton csak idegesíted magad ezen? ettől majd jönni fog a múzsád? én ha múzsa lennék, csak még jobban elkerülnélek, mert múzsaként kerülném a stresszes, feszült embereket.
ha várod, hogy felhívjanak, de nem hívnak, akkor jót teszel magaddal, ha folyton ezen rágódsz? jaj mikor hívnak, jaj mikor hívnak, jaj mikor hívnak? bakker még mindig nem hívtak. még mindig nem hívtak. még mindig nem hívtak. te megbolondultál? én igen.

egyetlen egy csomópont van, amire megéri rááldozni a világod összes figyelmét és energiáját: a lelked, a szíved, a belső hangod, a megérzésed, a múzsád, a szereteted, a nyugalmad, a békéd, tehát SAJÁT MAGAD!

bizony bizony át kell csoportosítani a fontossági sorrendedet ahhoz, hogy képes legyél elég figyelmet és energiát fordítani magadra. és bizony bizony ez azt is jelenti, hogy el fogsz hagyni egyes gondolatokat, tárgyakat vagy akár bizonyos embereket is. veszteség fog érni. ki kell ürítened a már nem szükséges dolgokat és embereket az életedből, hogy újak, sokkal szükségesebbek léphessenek a helyére. senkinek sem korlátlan a befogadóképessége. tudod, korlátozott, meghatározott mennyiségű energia áll életed során a rendelkezésedre és te döntöd el, hogy ezt mire fordítod.

mikor fordítottál utoljára figyelmet az égre. a fára az udvarodon. a hajléktalanra az út szélén. a szívedre. a megérzésedre. a takarítás örömére. a szerelmedre. önmagadra. egy szép dologra. egy megható gondolatra. egy könyvre. egy versre. egy virágra. egy autóra. egy betűtípusra. egy almára. …

mikor adtál magadnak elég időt arra, hogy gondolkodj!? egyedül!
mikor figyelted meg utoljára a világot egyszerűen a maga tökéletességében, ahogy zajlik? mikor figyeltél utoljára másokra vagy magadra csendben?
emlékszel egyáltalán olyan napra, amikor nem minősítettél vagy panaszkodtál?

egyszerűen nem akarok így élni!
nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy csak rossz dolgok, megoldandó problémák, gondok, bajok, rémisztő szörnyűségek vannak a világban.
s mivel nem vagyok hajlandó ezt elfogadni, ezért teszek az ellen, hogy én ne így gondolkodjak.

minden nap szólok magamnak, ha elkalandoznék a bajok felé:
“katus, most komolyan?! számít ez? ez tényleg olyan nagy probléma? tényleg ezzel akarod tölteni az idődet? tényleg erre akarod pazarolni az energiádat?NEM. – AKKKOR ENGEDD EL!
nagy sóhaj, váll ellazít, levegő kifúj – INKÁBB ELENGEDEM!
és ennyi. itt a nagy csoda, amit annyira vársz, hogy végre megtörténjen. rá kell parancsolnod magadra, hogy a pozitív dolgokra figyelj. ez ugyanúgy tanulható, mint a sok panaszkodás, rágódás, mások hibáztatása, kifogásgyártás és társai.

tudd, hogy elengedhetsz gondolatokat, félelmeket, agymenéseket, túlagyalásokat, embereket, szorongásokat, feladatokat, álmokat … egyszerűen ne cipeld magaddal a világ terhét, mert nem fogod bírni!

csak saját magadnak tartozol felelősséggel és csak saját magad előtt kell elszámolnod mindennel. csak a saját terhedet cipeld! az is elég lesz egy életre – vagy többre.

jogodban áll eldönteni, hogy minek, kinek ajándékozod a figyelmedet, az energiádat, s ezzel a szíved szeretetét is!
dönts körültekintően!

2016. 08. 17. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr5812750534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.