Szép nők vagyunk!

Szép nők vagyunk!

2016. 09. 18.

 

hadd meséljem el mit tett velem három elvetemülten energikus szőke nő egy nap alatt :) és hogyan síratott meg az egyikük ...

 

bárcsak ismernél. bárcsak tudnád min mentem és min megyek keresztül az életben. lehet nem ítélkeznél felettem, nem minősítenél, nem mondanád rám, hogy túl sápadt vagyok, vagy épp túl kövér ... ti, akik ezt mind megtettétek: käpj@tOk be! életem nagy részében olyan emberek vettek körül, akik bizony elmulasztották elmondani nekem, hogy szép vagyok!

nem túl egyszerű út, míg legalább odáig eljutottam, hogy megszerettem azt az embert, aki vagyok. már-már kedvelem önmagam, sőt még akár azt is merem állítani, hogy randiznék is magammal :)
kedves vagyok, figyelmes, szépszemű, lágy, tökös, megbízható és csak ritkán bolond, de merem állítani, hogy az is a megfelelő mennyiségben és milyenségben.
nem vagyok vékony és nem is leszek az. szeretem, hogy puha vagyok. szeretem, hogy plüss vagyok. :*
elfogadom magam és csak a rossz napokon gondolom magam egy zsák krumplinak, de merem állítani, hogy tutira még Heidi Klumnak is van ilyen napja, szóval ezt a "normális" kategóriába sorolom.

de igazi, szép nönek még messze nem gondolom vagy érzem  magam.
mindig is vágytam arra, hogy valaki megmutassa nekem, hogy mi is lehetnék, ha nem tartanám vissza saját magam.

ez tegnap végre megtörtént köszönhetően három fantasztikus nőnek!
Galánfy Nóri, stílustanácsadónak (Gradrob Shopping), Báthory Patricia, stylistnak és Kisfaludy Erikának, a világ leglelkesebb szervezőjének.

hadd meséljem el, mit tett velem három elveteműlten energikus szőke nő :nevtelen-1zumbával kezdtünk. (kedves barátaim itt harsány nevetésbe kezdhettek, mert ők tudják, hogy néz az ki, ha megpróbálok ritmusra mozogni. ráadásul józanul :))
de a nagy bénázások ellenére is nagyon vicces és életigenlő volt ez a zumba dolog. Kozári Niki szuperjóarc volt, nagyon lelkes, hiteles és még engem is mozgásra bírt több más nő társaságában dubstep zenére.
ez már önmagában egy komfortzóna-robbantás volt nekem - és aznap nem az utolsó. emlékszem mindig is gyűlöltem a "közösen zenére ugrabugrát", fősuli alatt is barátnőm vitte a "tesis lapomat" és járt helyettem is aerobicra :) én addig is kocsmázhattam. köszi még egyszer :) de ez a zumba dolog feltöltött egy kis energiával, ez tagadhatatlan.

aztán jöttek a stílusguruk. nagyon hitelesnek éreztem őket az első pillanattól fogva. a megérzéseim még mindig hibátlanok :) csak úgy mondom :)

imádom a kreatív feladatokat és a fotókollázsokat is. ezért imádtam az első feladatot, melynek azt a nevet adtam, hogy "jellemezd magad magazinokkal". egy órán keresztül mindenféle magazinokat kaszabolhattam szét, ragasztgathattam és elmélkedhettem: ki vagyok, mit akarok, mit szeretnék, mi a célom ...

az eredmény annyira tetszett, hogy hazaérvén ki is böktem az "agyalós parafalam"-ra (bal alsó sarok). miközben ezt írom, pont ezt a montázst nézegetem. szeretem.

[gallery ids="8136,8127" type="rectangular"]

miközben mind a tizenöt-hatan elmeséltük a készített műalkotás alapján az életünket húsz mondatban elképesztően erős nőket ismerhettem meg.
az élet bizony nagyon nagy kihívások elé állít minket és jó volt látni, érezni és odafigyelni ezekre a nőkre.
a sok küzdés és nehézség ellenére mindegyikőjükben ragyogott a "boldog szeretnék lenni"-életérzés. csodálatos volt. minden résztvevőt KÜLÖNLEGESnek éreztem és biztosan tudom, hogy bármelyik ott lévő hölgy is bátran írhatna blogot vagy egy-két kötetes könyvet az életéről. bár több időnk lenne mélyebben beszélgetni új emberekkel ... 

amíg folyt a barkácsolás, szépen lassan elkezdődött a sminkelés és a "találjuk ki, hogy milyen típusok vagyunk"-színbeazonosítás (ezt már nagyon vártam). és még fordászok is jöttek ...

Sarkady Livi és csapata érkezett meg, hogy a fotózáshoz legyen valami frizuránk is :)
elég ütős előtte-utána fotók, nem gondolod?

[gallery ids="8215,8129" type="rectangular"]

a hajam már a helyén volt, jöhetett a színmeghatározás.

Patricia szépen egyenként mesélt nekünk arról, hogy ki tavasz, nyár, ősz vagy tél típus és, hogy kinek milyen színek ill. színkombinációk állnak jól.
ezt azért vártam már nagyon-nagyon-nagyon, mert aki látott már felöltözve, az tudja, hogy gőzöm nincs színekről.
se arról, hogy nekem mi áll jól, se arról, hogy nekem mi előnyös, se arról, hogy melyik színhez mi passzol. határozottan fejlesztenem kell ezt a képességemet.

[gallery ids="8135,8131" type="rectangular"]

mindannyiunk szuper meglepetésére: TÉL típus vagyok.
ha még nem ismerlek személyesen, akkor mondjuk egy olyan husibb hófehérkét képzelj el, kb. úgy festek: barna haj, nagy barnás szemek, szeplők, fehér bőr ...

fantasztikus volt, hogy hogyan változik meg az ember arca, ha rossz színű ruhához nyúl éppen reggel a szekrényben.
még fantasztikusabb volt a felismerés, hogy kb. a ruhatáram 85%-át elajándékozhatom egy nyár vagy ősz típusú rászorulónak, vagy irány velük megint a bolhapiac ... most már értem, amikor azt mondja egy nő, hogy "nincs egy göncöm sem". hát most úgy érzem nekem sincs.
hál isten ez szépen lassan változtatható és azon leszek, hogy a szürke ötven árnyalatát egy kis mályvával és pirossal és lilával megtanuljam használni. éljenek a hideg színek.

amellett, hogy megtudtam, hogy tél típus vagyok, Patricia megajándékozott engem még valamivel: azt mondta, hogy SZÉP vagyok. tovább mennék: azt mondta, hogy GYÖNYÖRÜ vagyok. ... 

ha ismernél tudnád, hogy ezek olyan szavak, amiket az én agyam nagyon nehezen dekódol, ért meg és fogad be.
zavarba jöttem, mert úgy tűnt komolyan gondolja. érted ezt?
egy stylist, aki valószínű nem most látott nőt először, azt mondja nekem, hogy szép vagyok. hálisten még elismételte párszor és onnan már nem volt visszaút:

elkezdtek folyni a könnyeim.
talán mert nem hittem el, amit hallok; de mindennél jobban szerettem volna hinni Patriciának. 
nagyon hálás vagyok ÉS LESZEK ezért a pillanatért és ezért az ölelésért! KÖSZÖNÖM PATRICIA!

miután kihevertem ezt a pozitiv sokkot, jöhetett a smink.
előnyös, ha már nem bőgsz, mire elkezdenek sminkelni :)
Nóri csodásan kisminkelt és Patricia adott a kezembe egy ruhát, hogy akkor ezt leszel szives.

egyszerüen hittem neki, mert azt éreztem, hogy ö látja bennem azt, ami lenni szeretnék.

hát ez lettem ... egy fura kis cuki audrey-féleség ... /profibb fotók is érkeznek majd később/

[gallery ids="8130" type="rectangular"]

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
mást nem is nagyon tudok mondani ... remélem még összehoz az élet Minket! 

2016. 09. 18. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr9312703245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.