"Vigyázz, nehogy magával ragadjon ez a cudar világ..."

"Vigyázz, nehogy magával ragadjon ez a cudar világ..."

2016. 09. 26.

 

messzi mama mindig ezt mondta nekem. még gyerekkoromban hallottam ezt sokat tőle. nem igazán értettem mire gondol. az én világom nem volt cudar.
aztán egyszercsak kitárult a kis biztonságos, képzelt világom és rájöttem, mire gondol. megláttam azt a cudar világot, amire fel akarta hívni a figyelmemet ... ne aggódj messzi mama, nem hagyom magam!

 

az én világomban mindenki alapvetően segítőkész és megosztja a saját javait azokkal, akiknek kevesebb jutott.
a valóságban az emberek megköpdösik a hajléktalanokat.
ők két dolgot nem tudnak: léteznek olyan dolgok, mint karma és TISZTELET. a tisztelet minden létezőnek, születésétől fogva, alanyi jogon jár.
de rendben, ne akarj segíteni, erre senki sem kötelezhet, de legalább ne árts és ne okozz még több kárt!
nézz félre, menj haza és légy hálás, hogy van fedél a fejed felett!

pexels-photo-29910-large.jpg

az én világomban a párkapcsolatok őszinték. mindkét fél egyenrangú és ketten alkotnak egy közös szeretetgombócot, ahol nem csak a jó dolgokon, de a feladatokon és a szomorúságon is osztoznak. együtt teszik egymást egy nagyszerű lénnyé. és ehhez nem kell 0-24 egymáson lógni. az én világomban a párok tisztelik egymást, figyelnek egymásra és önmaguk miatt szeretik saját magukat és egymást.
a valóságban az emberek megcsalják egymást. hazudnak, mert "amit nem tud a másik, az nem fáj neki". csendben hallgatnak az igényeikről, elfojtanak és boldogtalanul élnek vagy boldogan elválnak. nem kell, hogy így legyen!

 

az én világomban szeretettel bánunk az embereken kívül minden más élőlénnyel is. szeretgetjük a háziállatainkat, de még a haszonállatainkkal is tisztelettel bánunk.
a valóságban kidobják a nem kívánatos állatkákat, gusztustalan körülmények között tartják a haszonállatokat, hogy kegyetlenül leöljék őket.
nem kell megváltanod a világot, de néha lemondhatnál a húsról egy-egy ebéd alkalmával. vagy legközelebb ha egy kiscica nyávog a kuka mellett, vidd el állatorvoshoz, ahelyett, hogy belerúgsz. ha ezt teszed, épp életet mentesz!

 

az én világomban a példaképek a békéről, a kitartásról, a reményről és a szeretetről prédikálnak. arról, hogy miért fontos segíteni, adni és szeretni. őszentsége a dalai láma, prof. hawking, buddha, einstein, gandhi, teréz anya, batman ... ők mind jobbá akarták/akarják tenni a világot és olyan alapvető dolgokra szeretnék felhívni a figyelmet, mint a MÁSIK EMBER TISZTELETE és szeretete.
a valóságban politikáról, nyersanyagok megszerzéséről, pénzről, hatalomról, csinos nyakkendőkről folynak a viták. a valóság példaképei számomra nehezen követhető példák. jól esne egy őszintén jó ember a politikában vagy a gazdaságban. nagyrebecsülöm a világ bill gates-eit, akik rengeteget jótékonykodnak.
fontos, hogy valamit visszaadj a világnak abból a sok jóból, amit kaptál.

pexels-photo-ddddddd.jpg

az én világomban nem számít, mennyibe került a cipőd. nem tartalak szebbnek, többnek vagy értékesebbnek, mert annyiért vettél egy táskát, amiből más egy hónapig él meg. az én világomban nem a kinézeted vagy, nem a nadrágod, az órád vagy, vagy épp a fordrászod mesterműve.
az én világomban te szép vagy, mindegy mit viselsz. a valóságban azonban sosem látott verseny folyik a kinézet, a felszín és a megjelenés terén. a nyugati világ mintha nem is akarna mélyebbre ásni saját magában. csinos vagyok, márkás cuccokkal vagyok tele, széjjeldolgozom magam, hogy legyen elég pénzem fenntartani ezt szuperdizájnos látszatot és boldognak hiszem magam. rendben. elfogadom, hogy így boldog vagy. de kérlek, ne ítéld meg azokat, akik nem így gondolkodnak! ne nézz le valakit, mert turkálóból öltözködik!
mindig mindenkivel légy kedves, sosem tudhatod a másik épp mivel küzd!

fashion-woman-cute-airport-large.jpg

az én világomban a jóság, az empátia, a szeretet a legfőbb erények.
kevés vagyok ahhoz, hogy jobbá tegyem az egész világot, de az én világomat jobbá tudom tenni, s így talán a körülöttem lévők világa is jobb hellyé válhat. jobbá, szebbé, kedvesebbé, boldogabbá.
hiszem, hogy létezik az a fajta boldogság és egyensúly, amilyet az én világom megálmodott magának ...

pexels-photo-large

 

 

2016. 09. 26. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr6212703253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d. 2016.09.26. 14:38:20

sokan ismerik ezt a világot és még többen vannak, akik tudják valahol belül, hogy ilyen a "jó világ". csak sajnos kevesen vannak, akik mernek is élni benne. mert az egy mély világ, tele érzésekkel, amik bizony néha nehezek, fájdalmasak. szerintem a "való világ" lakói a legtöbb esetben nem belülről fakadóan felszínesek vagy gonoszak, hanem egyszerűen csak kevés a bátorságuk ahhoz, hogy őszinték legyenek: önmaguk és mások felé egyaránt.