Zöld téli körte vagyok - mondta Nóri, a személyi stylist.

Zöld téli körte vagyok - mondta Nóri, a személyi stylist.

2016. 10. 09.

noi-testalkatok

az életen át tartó tanulás nem csak elcsépelt frázis, nem egy uncsi közhely, hanem egy igazán csodálatos életcél. mindig megragadom az alkalmat, hogy tanuljak és fejlesszem magam.
ezúttal egy kétnapos professzionális üzleti megjelenés elnevezésű tréningen vettem részt ...

a főnököm küldött el a képzésre. aki szokta látni hogy öltözködöm, tudja, hogy a főnököm helyesen cselekedett. határozottan NINCS professzionális üzleti megjelenésem.
professzionális katus megjelenésem van, de ez a kettő nincs köszönőviszonyban egymással. szóval igen. kellett ez a képzés.

Szemes Nóra a.k.a Shaonille stylist és Nyíri Zoltán a.k.a Személyiségkalauz vezettek minket két napig a személyiségtípusok, szeretetnyelvek, testalkatok, színtípusok, vonalak világában. ez egy hatalmas világ!

 

img_4951

be kell vallanom nektek valamit.
imádom a DISC modellt. nem tudom kellő hitelességgel (még) elmagyarázni, hogy ez pontosan kitől-mitől-hogy jött, csak annyit tudok, hogy ez egy olyan fajta személyiségtipológia, ami nem csak az üzleti életben segíthet könnyebben eligazodni az embereken, hanem a magánéletben és a párkapcsolatban is.

négy kategóriába sorolja az embereket az alapján, hogy extrovertált vagy introvertált vagy, ill. hogy ember- vagy feladatorientált vagy-e.

most töltöttem ki életemben kb. negyedszer ezt a tesztet. tudjátok, hogy imádom a teszteket, így csak arra tudlak benneteket buzdítani, hogy töltsétek ki és tudjátok meg, ti milyen szín vagytok!
ezt megtehetitek a Személyiségkalauz üzleti szemmel c. könyv beszerzésével is vagy kitölthetitek a weboldalukon a tesztet!

itt jegyezném meg, hogy nemzeti kinccsé és kötelező iskolai tananyaggá tenném ezt a fajta egyszerűen nagyszerű személyiségtipológiai tesztet. iszonyatosan sokat segít az üzleti élet mellett a magánéletben is. könnyebben megérted, ki miért olyan, amilyen.

az eredmény alapján lehetsz:
domináns = piros (Dominance),
befolyásoló = sárga (Influence),
kitartó = zöld (Steadiness),
szabálykövető = kék (Compliance).

image018

tippek, hogy mi lettem?
úgy van. zöld.
sőt! szuperzöld! megint.
én vagyok a nyugodtság maga. :)

és ha te már kitöltötted, légyszives addig piszkáld a párodat, amíg ő is hajlandó lesz ezt kitölteni! tényleg nagyon sokat ad, úgyhogy hajrá! tesztre fel!

beszéltünk még a szeretetnyelvekről is, amiről most nem is kezdek el írni, mert már sokat regéltem a fontosságáról, de röviden összefoglalva:
harmonikusan jó párkapcsolat nem tud létezni Gary Chapman öt szeretnyelvének tanulmányozása nélkül!

Szemes Nóra fantasztikus jelenség. amellett, hogy vérprofi és tapasztalt stylist, rettenetesen szimpatikus személyiség.
természetesen szép, elegáns nő. . végtelen kedvességgel tudta elmondani mindenkinek, hogy mit csinál rosszul az öltözködését, hajhordását, szemöldökszedését, sminkjét illetően.
nagy hangsúlyt fektettünk a természetességre, ami nálam mindent vitt.
végre egy stylist, aki nem művészeti alkotást akar belőled csinálni, hogy jól mutass egy fotón, hanem ki akarja emelni a természetes szépségedet. ÓRIÁSI!

img_6715Fotó: Nyíri Zoltán

Nóri minden résztvevőnél a bőr-, szem- és eredeti hajszín alapján megállapította, hogy milyen színtípus: tavasz, nyár, ősz vagy tél. a hideg színek a nyár és tél típusra jellemzőek, a meleg színek pedig a tavasz és ősz típusú embereknek állnak jól.

megerősítést kapott, hogy a színeket illetően tél típus vagyok. az a hófehérke-típus.
élénk színekre van szükségem, hófehérre és hálisten hordhatok feketét. jók nekem a kontrasztok, az éles minták.

amúgy pedig az alábbi színárnyalatokból kell elsősorban gazdálkodnom.
jó lenne, ha látnám a színárnyalatok közötti különbséget, ugye? :) hát még nem látom, de ez azért tanulható képesség. szóval megpróbálom megtanulni mi a különbség a halványciklámen és a mályva között. (esélytelen:)) de ha erre végképp alkalmatlanak bizonyulnék (ami lássuk be, megeshet), akkor Nóri majd megment a vásárlás stylisttal stylisttal szolgáltatásával. akár még a Hádába is mehetek vele! lássuk be, ez zseniális!

[gallery ids="9015,9014,9013" type="rectangular"]

az, hogy tél típus vagyok, nem okozott különösebb meglepetést (már), de az, hogy milyen testalkatom van, az nagyon!
hát gyerekek, körte vagyok.
és ez nem súlyfüggő!  attól, hogy hízol vagy fogysz, attól még az alkatod nem fog változni. először kétségbeestem és az volt az első gondolatom: na fasza, akkor nagy a seggem és nincs vállam. nesze neked körte.

noi-testalkatok

aztán ahogy nézegettünk képeket plus size modellekről ill. más körte testalkatúakról rá kellett, hogy ébredjek: körtének lenni igenis nőies! a derekamat és a vállaimat kell kihangsúlyoznom, oda kell irányítanom a figyelmet, kvázi el a csípőmről, ami ugye a legszélesebb. viszlát otthonkák! viszlát hosszú felsők!

img_6654Fotó: Nyíri Zoltán

kicsit tanácstalan voltam az első nap után, hogy vajon, akkor milyen ruhákat tudok én hordani ... nem egyszerű a méretemben sem kapni mindenfélét, meg még akkor körte is vagyok, meg még tél típus is ... hát mit tegyek bakker ...

Nórinak erre is volt látványos válasza: Tanesha Awasthi.
egy körte testalkatú plus size modell. nagyon jó támpont nekem ez az oldal. csak ajánlani tudom. a nő egyszerűen gyönyörű!

megtanultam még Nóritól, hogy mit nem lehet felvenni munkába, hogy kb. hol van a határ a business és az utcai viselet között és, hogy nőként meddig érdemes elmenni, hogy ha munkahelyi öltözködésről van szó.

megtanultam tőle, hogy mennyire fontosak a vonalak!
körte testalkatúként például nem előnyös, ha vízszintes vonal van a csípőmnél - értsd mondjuk addig ér a felső. hosszanti és átlós csíkozásra kell törekednem elsősorban.

ja igen és a legfontosabb: a nők 90%-a rossz melltartót hord! ha azt gondolod, hogy 85C vagy, akkor igazából 80D ...

ugye érzitek, hogy összefoglalhatatlanul sok hasznos tippet kaptam két nap alatt.
csak ajánlani tudom Nórit és Nyíri Zolit is.
remek szakemberek, szimpatikusak és - ami nekem az egyik legfontosabb - hitelesek.

img_4956

Nyíri Zoltán Személyiségkalauz üzleti szemmel c. könyve bezsebelve, már tanulmányozás alatt van és amint feldolgoztam részletesebb információkat kaphattok róla az AMIBŐL TANULOK rovatomban.
olvasásra fel!

2016. 10. 09. Tovább