Házi feladat elakadt lelkeknek - haladjunk!

Házi feladat elakadt lelkeknek - haladjunk!

2016. 11. 03.

 

nem tudom nektek mit tartogatott mára az élet, de nekem elég rossz napokat adott mostanában.

 

ne értsetek félre, nem bántott engem senki.
ami volt munkahelyi konfliktus, azt felnőttek módjára, kis hisztivel megoldottuk. a párommal a nézeteltéréseinkről beszélünk és megpróbáljuk megoldani őket.
ami nehézség adódik - anyagi, időgazdálkodásbeli, érdekellentétekből adódó - azokon pedig dolgozunk és megoldásokat keresünk. szent meggyőződésem, hogy az életben az egyik legfontosabb tanulható tulajdonság a problémamegoldás. ha ez nem fejlődött ki, akkor uccu neki, gyakorold! tudod miért fontos ez? mert enélkül örökké félni fogsz a kihívásoktól és a nagy lépésektől. mert majd azt fogod hinni, hogy nem tudsz megoldani valamit. de ez nem igaz.

MINDENT MEG LEHET OLDANI, de ritka, hogy bármi magától oldódjon meg!

és igen. szeretem a kihívásokat és a nagy lépéseket, de vannak pillanatok, napok, hetek az életemben, amikor egyszerűen nem haladok tovább. nem azért mert írói válságban szenvedek (szerintem amíg van gondolatom, addig írnivalóm is) és nem azért, mert nem akarom már csinálni a dolgaimat (a blogot, a könyvet, a boldogságkutatást, a nyugodt életet), hanem egyszerűen valami miatt nem megy. éltetek már át ilyet?

ha épp ilyennel küzdesz, akkor szerintem a következőket teheted:

 • feladod és elbújsz egy sarokban, hogy néhány hét múlva majd megbánhasd a döntésed.
 • kereshetsz a problémáddal foglalkozó könyvet és nekieshetsz ... hátha megértesz valamit és megvilágosodsz.
 • kereshetsz egy, a problémáddal szöges ellentétben lévő könyvet és nekieshetsz ... hátha megértesz valamit és megvilágosodsz.
 • egyszerűen ne foglalkozz azzal, amivel haladni szeretnél, de cserébe foglalkozz minden mással!
 • meríts ihletet újdonságokból, keress új tapasztalatokat!
 • beszélgess a problémádról!

Young woman thinking with pen while working / studying at her desk

s, hogy lássátok, hogy nem csak üres, közhelyes dumákat gyártok itt magamnak és nektek, ezért bitte sehr - ezt tettem én, a saját magamnak adott házi feladatként, hogy segítsek az elakadt kis lelkemnek az utamon:

 • feladtam, elbújtam, menekülni akartam, bebújtam egy sarokba és elmélkedtem. nem segített. néha nem elég ha csak agyalsz, mint az ökör.
  jobb a cselekedett! AZ VAGY, AMIT TESZEL!
 • elkezdtem egy önbecsülésről szólö könyvet, aztán egy szorongásokról szólót is ... de néhány oldal után abbahagytam, mert nem segített, hanem csak még jobban lehúzott.
 • aztán nekiláttam Anna Gavalda Billiejének és Asimov Robotsorozatának. nem oldottak meg ugyan semmit, de agyalásmentesítettek! örök hála érte!
 • nem azzal töltöttem az estéimet, hogy blogbejegyzéseken dolgozzak.
 • elmentem avart rugdosni, sétáltam a szélben, töklámpást gyártottunk, x-faktort néztem ... és vasárnap megyek egy ezoterikus szemináriumra.
  csupa-csupa olyan dolog, amit nem teszek gyakran, vagy sosem ... ezek az új tevékenységek kicsit felszabadítanak, tágítják a horizontomat és egy másfajta gondolkodást igényelnek.
 • és beszélgettem az elakadásomról.

ezek az apró kis lépések, mind-mind-mind segítenek. nem várok csodát, te se tedd. de ha jól segítesz magadon, azonnal érezni fogod a javulást és EZ majd ki fog mozdítani az elakadásod helyéről.

haladjunk!

 

2016. 11. 03. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr5012703285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.