Most komolyan titkolnom kell? Igen, pszichiáterhez járok.

Most komolyan titkolnom kell? Igen, pszichiáterhez járok.

2016. 11. 18.

 

bolondnak gondolsz, ha azt mondom, hogy pszichiáterhez járok?

 

kedves itélkező és nem eléggé nyitott barátom,

azt hiszed bolond vagyok, ugye?
nem is érted, amikor azt mondom, hogy depressziós vagyok, igaz?
és gőzöd nincs, mit jelent az, hogy szorongok. hát még a kettő együtt …
szerinted csak túl negatív vagyok és sokat izgulok feleslegesen, igaz-e?

tudod, nem vagyok orvos és nem tudok szakszerűen nyilatkozni a szorongásos depresszióról, de a saját tapasztalataim és érzéseim az enyémek, azoknak a szakértője vagyok, mert

katusból profi vagyok!

elegem van, hogy nem értesz meg. elegem van, hogy meglepetten és furán nézel rám. elegem van, hogy nem vagy annyira nyitott és empatikus, hogy meg bírd érteni miről is van szó.

"miiii? teeee? depressziós? dehát mindig olyan vidám vagy!"
"de most mit kell szomorkodni, mikor nincsen semmi bajod?!"
és a személyes kedvencem: "most ezen mit kell izgulni?"

végtelenül boldog lennék, ha csak egy napra kicserélhetnénk egymást - mint azokban a menő testcserés filmekben. te élnél 24 órát az én gondolataimmal, én pedig a tieiddel és akkor talán meg tudnád válaszolni a kérdéseidet.

hogy mit kell izgulni egy vezetésen, vagy egy sétán, egy új ételen, egy új helyszín miatt vagy egy prezentáció előadása végett? hát egy magamfajtának kábé mindent. minden lehetséges és bekövetkezhető apróság miatt szétizguljuk magunkat. mi szorongók már csak így nyomjuk.

EL TUDOD EZT EGYÁLTALÁN KÉPZELNI, HOGY MENNYIRE DURVÁN NEHÉZ!?

amikor nehéz és extra bátorságot igényel, hogy kimenj emberek közé - akárcsak boltba mondjuk? vagy, hogy rettenetesen nehéz néha felhívni egy idegen telefonszámot, mert nem tudjuk, hogy ki mit fog mondani a vonal végén ...
azt gondolod ezek csak kitalációk? akkor gyere légyszi egy fél órára a fejembe és megérted, hogy nem azok.
ezek az én agyam valós félelmei.
valós. ez is milyen egy érdekes szó.
valós, mert én tényleg elhitetem magammal, hogy megtörténhet.
de nem valós, mert nem a már megtörtént dolgok miatt félek, hanem a talán bekövetkező szituációk okoznak szorongást.

attól, hogy te nem tudod elképzelni, hogy ez milyen érzés és attól, hogy teljesen igazad van abban, hogy ez mind "felesleges" és nem tesz jót, attól még ez nem jelenti azt, hogy én nem élem meg őket valós félelemként.
attól, hogy te nem érted min megyek keresztül, légyszives még támogass, segíts és légy ENNÉL SOKKAL MEGÉRTŐBB!
érdeklődj, támogass, segíts, vegyél le terhet a vállamról, oldj meg helyettem feladatokat, segíts békés környezetet teremteni és főleg szeress, úgy, ahogy vagyok.

köszönöm.

igen, mindenannyiunknak megvan a maga terhe, gondja és problémája. más és más küzdéseink vannak. senkinek sem könnyű néha. ez talán így természetes. csak az a  fontos, hogy mit kezdesz ezzel az egésszel.
feladod, vagy megpróbálsz javítani magadon?

 

nálam az életem megbénulását okozták a valós és képzelt félelmeim. nem volt mit tenni, meg kellett értenem, hogy bajban vagyok és segítséget kell kérnem!

NEM KELL MINDENNEL EGYEDÜL MEGKÜZDENED NEKED SEM!
tudtál erről?

egy pszichiáter segítségét kértem, mert egyedül képtelen voltam megküzdeni a saját magam által gerjesztett démonjaimmal.
féltem. rettegtem. szinte mindig és mindentől. megbénultam.

éreztem, hogy ez nem olyan élet, amilyet élni szeretnék. éreztem, hogy ez nem IGAZI élet.

és tudod mit csináltam, amikor már nem bírtam a fájdalmat elviselni?

Free stock photo of person, woman, smartphone, calling felhívtam egy barátomat bőgve és elmondtam neki, hogy már nem bírom tovább ezt az egész életet. ő meghallgatott, megijedt, mert ilyennek ritkán (értsd még soha) nem látott és beajánlott egy pszichiáternél. én pedig elmentem hozzá.

ez egy éve volt.

...

az elején heti egyszer jártam és csak sírtam és sírtam és küzdöttem és harcoltam és ellenkeztem és értetlenkedtem. nem ismertem magam akkor még valami jól. nem értettem, hogy miért történnek velem azok a dolgok, amik történnek. miért válok el, miért haragszom annyira emberekre, miért nem bírok megoldani egyszerűnek tűnő dolgokat, miért fojtok el mindent, miért akarok mindenkinek megfelelni, miért akarom megváltani és jobbá tenni az egész világot ...

sokat dolgoztunk az elmúlt egy évben együtt. sokat kutattunk, kerestünk és hagytuk, hogy magam értsem meg az összefüggéseket.

amit az elmúlt egy évben saját magam fejlődésében elértem, szerintem példaértékű és büszke vagyok magamra.
sikerült egy olyan életminőségjavulást létrehoznom, ami igazán értékes, mert tartós.
és higgyétek el, nagyon mélyről indultam.

amit én a magam részéről megtanultam:
igen, van, hogy szar az egész és összeomlanak dolgok, gondolatok, kapcsolatok, világok. de egyetlen egy fronton tudsz igazán változtatni és tenni az életedért: ha saját magadért teszel.

ha megpróbálod jobbá és boldogabbá tenni saját magadat, az egész világot jobbá teheted!

Brown Thank You Card on Pink and Blue Small Bottle

 

 

 

2016. 11. 18. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr8612703301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.