4+1 rendhagyó tipp a lehiggadásra, ha felb@$ßták az agyad

4+1 rendhagyó tipp a lehiggadásra, ha felb@$ßták az agyad

2017. 02. 08.

scream-1513166_1280.jpg

Húúúú, ugye, hogy hányszor történik ez meg velünk?
Mennyi-mennyi-mennyi minden van, ami felidegesít minket akár csak egy nap során.

 

Szükségtelenül korai ébredés az alsó szomszéd miatt. Lefogkrémezed a felsődet, amibe dolgozni akartál menni. Nem indul az autód. Lekésed a buszt. Lapos a bringa kereke.
Négyen ráddudálnak, ketten majdnem belédjönnek, egy még mutogat is.
És még csak 7 óra van.

Melóhelyen idegesítő kollégák, türelmetlen főnökök, hideg iroda, nem működő internet, b@$zogatás, hátak mögötti rosszalló beszólások, késés, kapkodás. Fúúúú, mintha megint hízott volna vagy lehet, hogy terhes? Felesleges körök, fura feladatok, hierarchia, igazságtalanság.
És még csak 12 óra van.

Csak zsíros hús van a menzán, pedig épp a vegalétet akartad elkezdeni. Megint híztál hát. Rádír a volt szerelmed és visszakéri a könyveit. Éppen most. Nyilván. A szüleid megint elmondják, hogy így nem lehet élni és nem is fogsz így találni soha senkit, amíg így viselkedsz. Nem érted mire gondolnak, de megijedsz, hogy igazuk van.
Indulnál haza, de a főnököd szól, hogy neki most mennie kell, úgyhogy légy kedves és te intézz helyette aznapra mindent. Ezért nyolcig bent vagy az irodában. Négykor már mentél volna.
És még csak 15 óra van.

Este hazaérsz. Hulla vagy. Arra sem emlékszem, hogy hogyan értél haza pontosan. Kiszállsz a kocsiból, leszállsz a buszról és automatikusan a lakásod, házad, albérleted felé veszed az irányt. Felérsz, leérsz, hazaérsz, beérsz. A háziállatod hagyott meglepicsomagot a szőnyegeden, mert nem értél haza időben, rájössz, hogy már úgy, ahogy van, el van b@$zva ez a nap is. Iszol egy pohár vöröset és elalszol. Talán a holnap jobb lesz.
És már 23 óra van.

És ez csak egy lehetséges forgatókönyve a szar napnak.
Nyilván nem lehet minden napod rossz és ritkán történik meg, hogy egyszerre minden összeomlik. De fontos, hogy hogyan reagálsz egy idegesítő nap rettentes mozzanataira.

Igen, lehet jógázni, elfojtani, feldolgozni, asszertíven kommunikálni, a jóra fókuszálni, meglátni a szépet a nehézségekben, mindent lehetőségként, tanulásként felfogni ... igen, igen, igen és igen.

Akárhány düh- és idegességkezelésről szóló cikket is olvasok, mindegyik hasonlókat sorol fel. Nem is vitatom, hogy ezek működő és bevált módszerek, de néha a sok jógázás, asszertivitás és meditáció mellett, azért úgy mégiscsak jól pofánvágnék valakit :) Ti nem?

Egyértelmű, hogy még sosem tettem ilyet és még egyértelműbb, hogy soha nem is fogok, de attól még engem is elkap néha a Harcosok klubja láz.

Nem verekedésre akarok buzdítani, inkább arra, hogy néha bizony felszabadul bennünk annyi energia, aminek valamin vagy valakin robbania kell.

Egy igazán rossz napod során hányszor húznak fel? Hányszor megy fel a vérnyomásod? Hányszor érzel szorítást a mellkasodban? Hányszor akarsz megütni valakit (de tudod, hogy nem teheted)? Hányszor káromkodnád szét magad? Hányszor fognád a billentyűzetedet és vágnál vele pofán egy-két embert? Hányszor marja a gyomrod a sok sav?

Lássuk be:

MINDENKINEK LEHET ROSSZ NAPJA és MINDENKINEK LEHET ELEGE olykor-olykor. Néha ki kell engedni a gőzt!
Fontos azonban, hogy semmiképpen se válaszd azt a megoldást a rossz napodon, hogy végigvigyorgod azt! Ez a legrettenetesebb, amit tehetsz magaddal! Nem kell színlelni!

Jogod van ahhoz, hogy rossz napod legyen néha neked is!

Ezért hát nézzünk néhány - nekem bevált :) - rendhagyó módszert a  lehiggadásra, ha úúúúgy igazán felb@$zták az agyad:

 

 1. MENJ EL VÉCÉRE!
  White Toilet Paper

  Bizony. Tudod miért? Mert ott csak te vagy és lelsz egy kis nyugalmat.
  Ha túl sok stresszt érzékelek magam körül a munkahelyemen, fogom a kis telefonomat és elvonulok a vécére. Van egy nagyszerű gyémántos játékalkalmazás a telefonomon, azzal játszok egyet (kb. 4 perc) és visszatérek újjult erővel.
  Azért túl sokszor ne játszd ezt meg egy nap, mert akkor már gyanússá válsz, hogy valami nincs rendben a hasaddal :) de néha-néha, ez igazán jó megoldás lehet!
 2. B@$ZKODJ BEVÁSÁRLÓKOCSIT!
  Free stock photo of mall, shopping carts
  No nem másokhoz, vagy egyéb törékeny lényekhez vagy dolgokhoz. Nem. Más bevásárlókocsikhoz. Akárhová is mész bevásárolni egy nehéz nap után, tuti, hogy lesz 20 vagy 100 forintért egy bevásárlókosarad. Amikor azt visszaviszed a helyére a bevásárlásod után, hogy visszaszerezd a pénzed, akkor jött el a te időd!
  Izomból küldd a helyére a bevásárlókosaradat. Ha szeretnéd akár többször is. Mondjuk ötször. Lehet a néni, aki utánad jön és szintén kosarat szeretne, kicsit megrémül majd tőled, de azzal ne foglalkozz. Mosolyogj rá és sétálj haza - miután kibä$zkodtad magad.
 3. EGYÉL FAGYIT!
  Free stock photo of food, ice cream, ice cream cone
  Amint megérzi a szervezeted, hogy jégkrémet eszel, máris azt hiszi nyár van. :) A jégkrémevés majd eszedbe juttatja a meleget, a szabadságot, a tavalyi nyaralás szép emlékét és egyszerre elszállnak majd a szürke, netán sötét gondolataid! Ha meg épp fáj a torkod, arra is jót fog tenni egy Magnum. Vagy kettő. Ilyen és hasonló kis trükkökkel nyugodtan csapd be az agyad, ha épp ideges.
 4. FIRKÁLJ!
  Free stock photo of art, creative, creativity, drawing
  Biztos, hogy van nálad egy toll. Mindig. Ha nincs, akkor legyen. Vagy egy ceruza. Legalább. És tuti, - főleg, ha épp munkaidőben vagy - hogy van nálad egy füzet, határidőnapló, egy papírlap. Firkáld össze! Durván! Az se baj, ha szakad a papír.
  Lehet ezt persze diszkréten is csinálni, de ne foglalkozz ezzel! Nem kell értelmes dolgot rajzolni, sőt, talán jobb is, ha az indulatodnak átadod az irányítást! Firkálás után jobb lesz!

+1 SZERETGESS MEG VALAKIT!

Woman's Black Suit Jacket
Tudjátok, ha olyan igazán, nagyon idegesen érek haza és annak ellenére, hogy puffogok és hisztériázok, a párom mégis megölel, az felér egy igazi nyugatóval.
Ha még a macskám is dorombol hozzá, akkor nálam már minden düh elszáll.
Az ölelésben pedig kifejezetten az a jó, hogy amint adod, azonnal vissza is kapod, szóval nem kell várni senki kezdeményezését, egyszerűen csak öleljünk mi magunk!

Ezért azt az egyszerű és egyértelmű következtetést vonom le, hogy a szeretet mindent visz :)

2017. 02. 08. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr5112703367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.