Néha magadat is újra kell indítani

Néha magadat is újra kell indítani

2017. 02. 13.

pexels-photo-103127-large.jpeg

Sokat gondolkodom. Tényleg. És bizony sokszor vagyok feszült. Belül. Alig láthatóan, de mélyen érezhetően. Ha észreveszem magamon, akkor tudok segíteni magamnak ellazulni, megszüntetni az ökölbe szorított kezet, de nem mindig veszem észre.
Hogy jobban érzem-e magam, mint mondjuk két éve? Igen.
Hogy jól működik-e már minden?! Hát nem.

Mindig van min dolgozni! Mindig van mit javítani önmagunkon!

Ezért is járok nyitott, éles szemmel és füllel a világban, hogy minél több információt beszippanthassak, hogy minél többet tanulhassak.
Nekem szinte mindig tudnom KELL, hogy mi miért történik. Ha tudom és megértem, akkor el tudom fogadni és akkor tovább tudok lépni.
De addig magammal cipelem az adott szituáció terhét. Eltarthat ez két hétig, három évig, de akár több évtizedig is.

Úgy veszem észre magamon, hogy ezekbe a szükségtelenül cipelt terhekbe betegszem bele leginkább.

Három sarkallatos dologgal szokott gondom lenni:

 • a vállaim beállnak
 • a derekam fáj
 • a torkom fáj, berekedek, nehezen veszek levegőt

S vajon ezek a fájdalmak tényleg mind megoldhatóak Flectorral, ultrahanggal és Strepsilsszel? Saját tapasztalatom: nem igazán.
A gyógyszeres kezelés nem igazi segítség. A tünetet kezeli, nem az igazi problémádat.

Engedjétek meg, hogy két csodálatos könyvet ajánlak nektek, ha ti is kicsit a mélyére szeretnétek ásni a MIÉRTEKNEK!

 1. LELKI EREDETŰ BETEGSÉGEK LEXIKONA Használjátok ezt a PDF-et.
  Fáj valamitek? CTRL+F majd keressetek rá: derékfájás, hátfájás, fogfájás, fejfájás ... amivel épp küzdetek.
  Egy teljesen más megközelítésből fogsz magyarázatokat kapni a fájdalmaidra!
 2. Dr. Máté Gábor: A test lázadása
  Na nem mondom, hogy ez egy vidám könyv. Megterhelő. Megerőltető. Nehéz. Szembesítő. Küzdelmes. Tanulságos.
  Hogy az egyik legbölcsebb gondolatot idézzem a könyvből:
  Talán nem a fájdalmakat kellene problémának tekinteni.
  Talán úgy is tekinthetnénk, hogy ezeknek az érzéseknek valamilyen fontos mondanivalójuk van.
  Ha nem figyelünk az emocionális jelekre, akkor a testünk azt mondja: jól van, tessék néhány fizikai jel. és ha ezekre se figyelsz oda, akkor tényleg bajba kerülsz.

  MILYEN HÁTBORZONGATÓ MÓDOKON TUDJA A TERMÉSZET MEGTANÍTANI A LECKÉT!

Csak arra szeretnélek benneteket érzékennyé tenni, hogy NE CSAK EGY IGAZSÁGOT higgyetek el, ne csak egy orvos véleményére alapozzatok. Kutassatok, beszélgessteket, kutakodjatok, érdeklődjetek mielőtt végleges döntést hoznátok bármivel kapcsolatban!

Hosszú idő megfejteni, hogy pontosan mid miért fáj és hogy melyik fájdalom mit is jelent igazán, de érdemes kicsit küzdened vele!

Hogy értsd mire gondolok:

 • A vállaim akkor állnak be igazán és akkor fájnak a legjobban, ha MÁSOK TERHÉT KEZDEM EL CIPELNI! Nekem így szól a testem, hogy figyelj Katus, neked nem kell cipelned mások terhét! Most már tudom, s ha észreveszem, hogy megint beállt a vállam, végiggondolom, hogy most éppen megint ki helyett aggódok, kinek a terhe nyomja a vállamat ...
 • A derekem akkor fáj a legjobban, ha anyagi nehézségekkel küzdök, amikor azt érzem, hogy valamit nem tudok egyedül megoldani. Mindig, amikor a saját stabilitásom veszélybe kerül ... már jön is a derékfájás.
 • És az én nagy vesszőparipám: a torkom, a tüdőm. Itt laknak a kimondatlan dolgok és a szomorúságom. Mindig tudom, hogy valamit nem mondok ki, valamin aggódok, rágódok, ha elkezd fájni a torkom vagy éppen megint hetekig köhögök és senki nem tudja miért.

Ez a megközelítés engem mindig közelebb visz az IGAZI megoldásokhoz. S, hogy ezekben az okfejtésekben kik és hogyan segítenek nekem, arról is hamarosan írni fogok itt!

A januárom nagyon durva volt, mert mindhárom "klasszikus" katusfájdalmam jelen volt (és még most is kicsit). Elhúzódó torokfájás, derékfájás és beállt vállak.

Kimerültem.

A munkám, a blogom, az írás, a vendégszerzés, a könyvem, a Life Coach képzés, a sok olvasás, a házimunka, a hobbi, a lelki gondok, a párkapcsolat, a vállalt feladatok,  a macskám, az autó, a döntések, a tanulniakarás, a túlagyalás ...

Múlt héten ért utol igazán ennek a sok-sok-sok mindennek a terhe és teljesen lefárasztott.
Riadóztatott a szervezetem, hogy most akkor egy kicsit elég lesz ebből az egészből Katus!
És ezúttal hagytam magam, hallgattam a jelekre és megpihentem.

Lemondtam mindent péntektől vasárnapig, s a nettelenség teljes nyugalmában feküdtem, aludtam és olvastam.

Nagyon kellett ez már és nagyon hálás érte a szervezetem! Kellett már ez a "kis" újraindítás, mert bizony erre nem csak az okostelefonoknak van szüksége.

Sok feladatot vállaltam idénre, de egyiket sem szeretném "elengedni", mert mindegyikben hiszek, mindegyiket szeretem és szeretném megvalósítani. Úgyhogy igyekszem új  energiaforrásokat találni, hogy a terveimre, a szeretteimre és még saját magamra is jusson elég időm és energiám!

Egy kipihent elme sokkal hatékonyabb, tehát ha úgy érzed pihenned kell, akkor pihenj!
Ne legyen kifogás!
MINDEN, ami miatt most azt hiszed nem pihenhetsz,  hidd csak el, MEG FOG VÁRNI! :)

 

 

2017. 02. 13. Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://baliskatus.blog.hu/api/trackback/id/tr3012703377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3 ember, aki segít – mit tett velem a természetgyógyász, a bioenergetikus és a masszőr – bális katus vagyok. 2017.02.15. 11:30:27

[…] és az élet úgy csűrte-csavarta az eseményeket, hogy tavaly végül rájuk leltem. Mint azt az előző bejegyzésemben is olvashattátok, szeretném nektek bemutatni, kik és hogyan segítenek nekem a […]