A történeted gyógyít másokat

A történeted gyógyít másokat

Ezt Gabby Bernsteintól tanultam. És saját magamon tapasztaltam.

2018. 06. 21.

_mi_2454.JPG

Tele van az internet inspiráló IGAZI TÖRTÉNETEKKEL, olyan emberekről, akik kiállnak mások elé és őszintén el merik mesélni a történetüket. 

Ott van Amy Purdy, aki egy betegsége miatt elveszítette mindkét lábát, mégis snowboardozik (Sochi Bronze Medalist) és múltkor szörfözni is megtanult.

Ott van Prof. Stephen Hawking ... a személyes hősöm, akit talán bemutatni sem kell. Amikor 21 évesen diagnosztizálták ALS-lel, két évet adtak neki. Idén március 14-én hunyt el 76 évesen. Ő valami nagyobban hitt és ezzel túl tudott lépni a teste korlátain. Szerintem.

Ott van Keanu Reeves, aki barátnőjével borzalmasan nehéz időszakon ment keresztül, amikor halva született meg a kisbabájuk. Néhány évvel később a párja autóbalesetben halt meg. A lánytesóját végig támogatta a  leukémia elleni harcában. Közben szupersztár lett és még mindig metroval jár és nincs luxuskastélya négy helyen a világban.

Ott van John O'Leary, aki gyerekkorában játszott a tűzzel, okozott egy robbanást és súlyos sérüléseiből felgyógyulva nem igazán maradt sok a kezeiből. Most mégis ír és előadásokat tart.

Ott van J.K. Rowling, aki depressziós, egyedülálló szülőként a teljes nincstelenség szélén írta meg a Harry Potter sorozatát. És a dementorok tényleg olyanok, mint a depresszió: elszívják az örömöt a világból.

Ezek az emberek azzal, hogy elmesélték a történteteiket, GYÓGYÍTANAK másokat.

Azokat, akik hasonló helyzettel küzdenek, hasonlón mennek keresztül. Értem én, hogy nem vagyunk mind J.K. Rowling, de egy, hiteles, erős jó példa mindig tud erőt adni.

Értitek ezt?!

Erőt ad másoknak az, ha elmeséled a küzdelmeidet, hogy honnan jöttél, hogy min mentél keresztül, hogy mivel szembesültél és hogy mire jöttél rá az úton.


Nem tudsz másoknak tanácsot adni és nem tudod más helyett élni az életet, de el tudod mesélni a történeted, amivel hatással lehetsz másokra. És ebben van a gyógyítás lehetősége.

Én azzal, hogy sokat meséltem nektek a depressziómról, a szorongásaimról, a válásomról, az újrekezdés nehézségeiről azt hittem csak magammal teszek jót. Tudjátok, kiírom magamból a szarságaimat - gondoltam - és akkor majd jobban érzem magam. És ez amúgy így is volt!

De sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokan meg fogtok keresni, rámírtok és kérdeztek és beszélgetni kezdünk ... mindenki, aki talált kapcsolatot velem az írásaimon keresztül és elmesélte nekem egy kicsit a történtetét, egy kicsit engem is gyógyított ... és ezt nagyon köszönöm nektek!

Nálam sokkal szebben fogalmazta ezt meg Tisza Kata:

 kepkivagas_2.JPG

Amint lesz elég önismereted, amint kezded átlátni a saját történetedet, amint kezdesz bátorságot gyűjteni, hogy elmeséld a saját történetedet, elkezdesz gyógyulni.
Elkezded feldolgozni a saját tragédiáidat, traumáidat, veszteségeidet.
És elkezded magad köré gyűjteni azokat, akik hasonlóakkal küzdenek és végre már nem érzed, hogy egyedül vagy.
Hanem azt érzed, hogy hát igen, nem egyszerű az életem, de nem vagyok egyedül, mert vannak, akik értenek!

Használjátok a social media adta lehetőségeket és ne csak cicás videókat osszatok meg, hanem az igazi éneteket is. Lássák meg végre az emberek, hogy kik vagyunk valójában!
Bár megjegyzem, szerintem a cicás videók is gyógyítják a világot :)

Szóval hajrá!
Kezdjetek el mesélni!
Magatokról!
Őszintén!
Hitelesen!
Meséljétek el, mi fájt!
Meséljétek el, mi mentett meg!
Mert ez megmenthet másokat!

2018. 06. 21. Tovább
süti beállítások módosítása