Vajon mit gondolnak majd mások?!

Vajon mit gondolnak majd mások?!

Ez a gondolat teszi tönkre a legtöbb önmegvalósítási próbálkozásunkat!

2018. 07. 12.

rawpixel-652593-unsplash.jpg

Jay Shetty egyik videója szólt erről a témáról. Az volt az alaptézise, hogy:

a legtöbb célunkat az a gondolat teszi tönkre, hogy VAJON MIT GONDOLNAK MAJD MÁSOK!

Bizony-bizony. Nem az, hogy nincs pénz megvalósítani valamit. És nem is az, hogy nem vagyunk elég kitartóak vagy ambiciózusak. Nem is az, hogy félünk elkezdeni valamit. Nem is a biztonságérzetünk elvesztése. Nem-nem.
Az az egyszerű gondolat rombolja le az esetek nagy részében a terveinket, hogy VAJON MIT GONDOLNAK MAJD MÁSOK!

Ízlelgessétek ezt még egy kicsit.
Igaz rátok? Egyetértetek?

Azt hiszem én nagyon sokáig ezen az úton jártam.
Mindig mielőtt BÁRMIT tettem volna, végigpörgettem, - talán még csak nem is direkt és tudatosan - hogy majd ez meg ez meg ez meg az mit fognak hozzá szólni. Mit szólnak majd az ötletemhez. Mit szólnak majd a megvalósítási tervemhez. Mit szólnak majd hozzám, ha kiállok előadni. Mit kommentelnek majd, ha felrakok egy képet magamról. Mit szólnak majd az elképzeléseimről.
És ha csak egyetlen egy emberre tudtam gondolni, aki szerint az, amit tervezek béna, vagy ciki, kellemetlen vagy épp butaság, vagy felesleges, helytelen netán időpazarlás, vagy ... akkor inkább már nem is tettem semmit.

Ez a klassz a békés semmittevésben. Senkit nem bántasz vele és senkinek nem lesz véleménye róla(d)! Tökre biztonságos, változatlan és a semmittevésben nem kell félni, hogy bármi váratlan történik, amire esetleg nem gondolsz, hogy bárki minősíteni fog, hogy bárki beszól vagy kinevet. A semmittevésben ugyanis nem történik semmi.

Nade. Kérdem én. Kinek jó ez?

Hát hogy azoknak jó, akik azt mondták a dolgaidra eddig is, hogy béna, ciki, kellemetlen, butaság, felesleges, helytelen, időpazarlás ... az biztos. Nekik jó. Hiszen te hallgattál rájuk. Szóval talán még örülnek is, hogy le tudtak beszélni valami szerintük (!) baromságról. De neked jó-e?

Akármit is hozzon neked az élet és akárhol is tarts éppen most, MINDIG legyen ez az elsődleges kérdés, amit felteszel magadnak: HOGY NEKED JÓ-E!

Lehet ez egy csodálatosan új vezérfonala az életed további részének.
Mielőtt valamibe beleegyezel, mielőtt bármit teszel vagy épp abbahagysz, tedd fel magadnak a kérdést: jó ez nekem?

Kell, hogy végre úgy élhesd az életed, hogy a dolgok, a helyzetek, a történetek a te legfelsőbb javadat szolgálják. De amíg szépen csendben azon agyalsz, hogy mivel árthatsz másoknak, esetleg mivel nem fognak mások majd egyetérteni, addig ez sajnos nem fog tudni megtörténni.
Addig korlátok közé zárod magad. Igen. Te saját magadat. Egy korlátozott és egyre tehetetlenebb embert faragsz így magadból és egyre messzebb kerülsz attól az embertől, aki lenni akartál.

Vajon ez mennyire lehet frusztráló érzés?
Mondjuk úgy 1-10-ig?
Mondjuk ez tökre egy tizes!

2.jpg

Sokáig nem mertem vállalni azt az erőt, ami a szívemben, azokat a gondolatokat, amik a fejemben és azokat az érzéseket, amik a szívemben lakoznak. Elfedtem őket. Eltussoltam őket. Hazudtam. Védekeztem.

Aztán egyszer csak elég lett. Elég lett másokból.

Amint képes vagy saját magadat úgy érezni és átélni, ahogy igaz valódban vagy, megtapasztalsz egy olyan erőt magadban, amit már soha többé nem fogsz tudni visszazárni a dobozába.

Megérzed az erődet! Megérzed az energiádat! Megérzed a lehetőségeidet!

És hirtelen már nem lesznek fontosak mások gondolatai.
Az lesz fontos, ami neked jó, ami a te javadat szolgálja.
Az lesz fontos, hogy te tudj önmagad lenni!

Nem csak a terveink megvalósításához, de az önmagunkká válás útján is el kell hagynunk a "VAJON MIT GONDOLNAK MAJD MÁSOK"-érzést és fel kell váltani azzal, hogy VAJON MIT GONDOLOK ÉN!

 

2018. 07. 12. Tovább
süti beállítások módosítása