Írd ki magadból! - Elveszni a jelenben

Írd ki magadból! - Elveszni a jelenben

2018. 08. 14.

pexels-photo-193821.jpeg

Olvassátok sok szeretettel Gabi írását a blog #írdkimagadból rovatában:

"Amikor nem jár máshol az eszed, nem agyalsz, nem aggódsz, nem félsz, nem kombinálsz és nem komplikálsz. Képes vagy élvezni az adott pillanatot, belemerülsz a valós világ valós történéseibe. Észreveszel, megfigyelsz, érzel, reagálsz, kommunikálsz - mindezt hús-vér emberekkel, ismeretlenekkel. Könnyedén. Egyszerű dolgokat a maguk egyszerűségével.

Manapság annyira bonyolítunk mindent, ezért néha olyan jó egyszerűen és egyszerűnek lenni - a szó legjobb értelmében.

Budapesten jártam. Vidéki lányként egy olyan nagyvárosban, ami engem mindig elnyelt, összenyomott, frusztált, ugyanakkor pedig mindig elvarázsolt a sokszínűségével, a látványosságaival, a pezsgéssel, a lehetőségeivel.

Egy varázslatos hetet töltöttem ott, csodálatosan éreztem magam, szabadnak, nyitottnak, őszintének, amit ez a város elfogadott és értékelt.

Mi változott most a szokásos érzésekhez képest? A város, a környezet? Hát nem ezek, hanem én: én, aki kíváncsian, nyitottan, őszintén és kedvesen álltan hozzá mindenhez és mindenkihez. És ez a hozzáállás csak úgy jött magától, belőlem.

Éreztél már úgy, hogy a Sors Neked dolgozik?
Hogy minden klappol és kerek?
Hogy változatosak az események, de mégis hétköznapiak, és pont emiatt értékesek?
Nekem ez volt a luxus.

 

Képzésen részt venni mindig ajándék. Főleg, ha a szívednek oly kedves témával foglalkozhatsz, azonos érdeklődésú, pozitív szemléletű emberekkel együtt.

Turistaként egyedül kirándulni a fővárosban, felfedezni a már ismerős és ismeretlen helyeket, új nézőpontba helyezni egy-egy látványosságot, többször visszatérni a Kossuth térre, és az elhaladó 2-es villamosban gyermeki örömmel gyönyörködni. Mosolyogni ismeretlenekre, külföldiekre és "viszontmosolyt" kapni.

Kikapcsolódni így is lehet, feltöltődni és inspirációt, megerősítést kapni, és ezek mentén menni tovább. Őrizni ezt az érzést és megtaláln ia hétköznapokban is, kicsi momentumokban.

És a kikapcsolódás talán egyik legérzékletesebb fokmérője, hogy az egy hetes szabadságom után teljesen tanácstalanul ültem le az irodai gépem elé, és nem tudtam felidézni a belépési jelszavam ..."

 

 

2018. 08. 14. Tovább
süti beállítások módosítása